Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013

ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ: ΠΟΙΑ ΜΕΘΟΔΟ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΩ;     Με τον όρο αποτρίχωση χαρακτηρίζουμε την απομάκρυνση των ανεπιθύμητων τριχών από το δέρμα προσώπου και σώματος.
Έίναι ένα σύνολο μεθόδων βάσει των οποίων αφαιρούνται προσωρινά ή μόνιμα οι ανεπιθύμητες τρίχες από διάφορες περιοχές του δέρματος.
      Οι γυναίκες από μικρή ηλικία νοιώθουν την ανάγκη να απαλλαγούν από την αντιαισθητική,ανεπιθύμητη τριχοφυϊα,που κάνει το δέρμα άγρηο και πολλές φορές αλλοιώνει το χρώμα του κάνοντας πιο σκούρο (παρειές,μουστάκι κλπ.)Σήμερα η αποτρίχωση είναι ένα θέμα που απασχολεί και τον σύγχρονο άνδρα(πλάτη,στήθος)
    Απο τα παληά χρόνια άνδρες και γυναίκες χρησιμοποιούσαν διάφορους τρόπους για να αφαιρέσουν τις τρίχες.΄Εφτιαχναν μίγματα από διάφορες ουσίες τις έκαναν "πάστα" και μ'αυτήν την μέθοδο τις απομάκρυναν.΄Αλλοτε τις έκαιγαν ή τις έκοβαν.
    Η επιστήμη σήμερα έχει προχωρήσει σε όλους τους τομείς της Αισθητικής και ένα απο αυτά είναι   και η αποτρίχωση.Οι μέθοδοι αποτρίχωσης σκοπό έχουν να αφαιρέσουν 1) το στέλεχος της τρίχας,2) το στέλεχος και την ρίζα της και 3)να καταστρέψουν την πηγή αναγέννησης της τρίχας.Η πρώτη είναι προσωρινή μέθοδος.Η δεύτερη είναι μεν προσωρινή αλλά μεγαλύτερης διάρκειας γιατί η τρίχα ξεριζώνεται.Η τρίτη είναι μόνιμη γιατί καταστρέφει τα κύτταρα απο τα οποία επανακφύεται η τρίχα.
       ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ: Είναι το ξύρισμα,το ψαλίδισμα,η ηλεκτρική ξυριστική μηχανή(μηχανικά μέσα) και οι αποτριχωτικές κρέμες(χημικά μέσα)Είναι γρήγορες μέθοδοι,ανώδυνες μεν αλλά ενοχλητικές γιατί η τρίχα μεγαλώνει πλέον με σκληρό άκρο.Αφαιρείται μόνο το  στέλεχος της τρίχας και πολλές φορές με το ξύρισμα η τρίχα γυρίζει μέσα στην επιδερμίδα και έτσι δημιουργούνται ψευδοθυλακίτιδες.Παρ'αλληλα δημιουργούνται μικρά κοψίματα στην  επιδερμίδα αόρατα πολλές φορές αλλά ικανά να αποτελέσουν πύλη εισόδου μικροβίων και βακτηριδίων.Οι δε αποτριχωτικές κρέμες μπορεί να προκαλέσουν αλλεργίες σε ευαίσθητα δέρματα,έγκαυμα,ερεθισμό και πολλές φορές πανάδες.
       ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ Αποτρίχωση ΜΕΓΑΛΗΣ διάρκειας:Είναι το κρύο ή ζεστό κερί,η χαλάουα και οι μεταλλικές λαβίδες.Κατά την μέθοδο αυτή η τρίχα αφαιρείται μαζί με την ρίζα.Χρειάζεται όμως προσοχή κατά την διαδικασία της αποτρίχωσης γιατί μπορεί να δημιουργηθούν μικροτραυματισμοί από κακό χειρισμό.
        ΜΟΝΙΜΗ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ:Αποτελεί την ιδανική λύση για την αντιμετώπιση της τριχοφυίας και γίνεται με τα LASER και την ΦΩΤΟΛΥΣΗ(παλμικό φώς)
     LASER:Είναι φωτεινή ενέργεια που απορροφάται από την μελανίνη της τρίχας ,μετατρέπεται σε θερμική ενέργεια και καταστρέφει τον θύλακα της τρίχας.Στοχεύει στην μελανίνη και έτσι οι ξανθές τρίχες και το χνούδι δεν καταστρέφονται.
    ΦΩΤΟΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ - ΦΩΤΟΛΥΣΗ (Παλμικό Φώς)
        Το Παλμικό φώς είναι μιά μόνιμη λύση  για την εξάλειψη της ανεπιθύμητης τριχοφυίας.Γίνεται ανώδυνα,χωρίς βελόνες και τοπική αναισθησία.Σε άτομα με προδιάθεση για ψευδοθυλακίτιδα έχει άριστα αποτελέσματα.
     Είναι ΜΟΝΙΜΗ γιατί οι παλμοί φωτός αποδυναμώνουν την τρίχα και απενεργοποιούν τα κύτταρα που είναι υπεύθυνα για την δημιουργία νέας τρίχας.Η διαδικασία ειναι γρήγορη σε ελάχιστο χρόνο.Είναι άνετη γιατί με την χρησιμοποίηση ψύξης το παλμικό φως είναι ανεκτό,ασφαλές για το δέρμα και κάνει την θεραπεία πιό ΄άνετη απ΄ότι το λέϊζερ.Είναι βολική γιατί δεν χρειάζεται να μεγαλώσει η τρίχα μεταξύ των θεραπειών.
    Είναι ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ γιατί καμμιά άλλη μέθοδος δεν εγγυάται πλήρη απαλλαγη από τις ανεπιθύμητες τρίχες.Πώς λειτουργεί το σύστημα εκπομπής παλμικού φωτός;Οι κεφαλές εκπέμπουν παλμούς φωτός κατευθείαν στους τριχοθύλακες.Το φώς απορροφάται από την τρίχα και μετατρέπεται σε θερμότητα,η θερμότητα αυτή καταστρέφει τον τριχοθύλακα και απενεργοποιούνται τα κύτταρα που δημιουργούν την νέα τρίχα,χωρίς να επηρεάζει το υπόλοιπο δέρμα και τους γειτονικούς ιστούς.
     Η ΦΩΤΟΛΥΣΗ μπορεί να εφαρμοσθεί σε κάθε ηλικία,σε κάθε φύλο και σε οποιανδήποτε περιοχή του σώματος,όπου υπάρχει τριχοφυία.Συγκεκριμένα στο ΠΡΟΣΩΠΟ στο άνω χείλος(μουστάκι),στις παρειές,στο πηγούνι,στο μέτωπο,στο δε ΣΩΜΑ στις μασχάλες,στα πόδια και χέρια,στο μπικίνι,κοιλιά γλουτούς,στήθος,πλάτη κλπ.
   Θεωρείται ριζική μέθοδος αποτρίχωσης και τα αποτελέσματά της είναι 100% επιτυχή και μόνιμα.Είναι ιδανική λύση για την αντιμετώπιση της εμφάνισης τριχών που οφείλονται σε ορμονικές διαταραχές ή σε άλλες παθολογικές καταστάσεις,που τείνουν να επιταχύνουν τον κύκλο ανάπτυξης των τριχών.